Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

vrijdag 12 juli 2013

Trainen in Engeland

Net voor het overlijden van Ailigean waren we met de jonge honden in Engeland om bij twee trainers de puntjes op de ï"te zetten: eerst gingen we naar Alan Thornton en daarna weer naar Gilly Nichols.


Bij Alan trainden we met Charlotte en Eugene Thielen, David van Lennep en Gerda Companje.

 


Alan heeft een prachtig terrein met verschillende kennels, een forse heuvel, bos en een vijver met een eiland...
 

Over het veld, over de vijver, over het veld, onderaan de heuvel...
Over het hek, in het bos terug

En schudden!

Ruimte te over, de afstanden zijn groot en de helling is steil dus: Alan brengt de dummies dan ook weg op zijn quad!
En dan: lanceren voor de lange lijnen...

Stipje in de verte...
 

Vervolgens vertrokken wij naar Gilly Nichols op Isenhurst Estate. Het was een warm weerzien. Het enige dat niet warm was, was het weer...
David was teruggegaan naar Nederland en Philip en Sjaak voegden zich bij ons.
Gilly wist al snel weer de vinger op de gevoelige plek te leggen en ons het vuur na aan de schenen te leggen met haar mooie proeven op het schitterende estate.Geen opmerkingen: