Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

vrijdag 3 mei 2013

Ailigean overleden...


Ailigean 29-09-2001 - 29-04-2013

Met veel verdriet en pijn in ons hart hebben wij afgelopen maandagavond 29 april 2013 onze Ailigean moeten laten inslapen op 11 ½ jarige leeftijd..
Zondagmiddag heeft hij waarschijnlijk een hersenbloeding gekregen waardoor hij niet meer op zijn poten kon staan en telkens omviel.
Verbetering zat er niet in.
Dit vonden wij een dermate hond-onwaardige situatie dat wij besloten om Ailigean verder tobben en lijden te besparen.
Hij heeft al die 11 ½ jaar zo hard voor ons gewerkt en hij liet nog tot afgelopen najaar als gepensioneerde pickerup hond zien hoeveel jachtverstand hij had.
Wij wilden niet dat juist een hond als hij zou moeten lijden en verder leven als een schaduw van wat hij ooit was…
Onze dierenarts heeft hem 's avonds bij ons in de tuin in bijzijn van ons en de andere honden laten inslapen.

Ailigean heeft een fantastisch leven gehad: hij heeft altijd meegemogen op jacht en als pickerup, hij is in 12 landen van Europa geweest en was altijd  vrolijk en hongerig. Ondanks dit besef is het een drama om afscheid te moeten nemen…

Begin 2013: nog een eyewipe aan de jonge jongens; haas binnen
Najaar 2012 in Jodoigne: patrijs nagezocht
Als coach een goed gesprek met de baas
Lekker chillen in zijn mand...







Jonge Ailigean met fazant
De "Wheatons"gang: Ailigean, Ashmore en Ciaran, nu alledrie overleden

Geen opmerkingen: