Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

donderdag 10 april 2014

Nestreunie Lachlann x Flow

Op 5 april werden we uitgenodigd door Antoinet voor de nestreunie van het nest van Lachlann met Flow: het "Nato-Nest".
De "pups" zijn nu 14 maanden en worden/zijn al echte honden. Tijd voor een herbeoordeling!
Willy Walbeek en Lenk Krispijn, die toen de puppytest hebben gedaan, verzorgden nu een leuk programma met mooie proeven voor de honden.

Helaas konden niet alle pups aanwezig zijn maar de meeste wel.
Het weer was mooi en de stemming prima.


Willy en Antoinet met Happy op weg naar de eerste proef. Een memory-dummy in de greppel en stukje los volgen en een dummy met schot over de greppel in een omheind valgebied, waarbij de honden over het hekje moeten springen. Dus heel veel onderdelen in 1 proef samengebracht...

Raldi met Rio en op de achtergrond Bram

Lenk leidt de proef met lokkers, picknickbank en springkonijn

Voorbij de lokkers op de tafel, voor Meadow geen enkel probleem.

Victor als een speer terug met de dummy.

Daarnaast zijn er nog twee waterproeven gedaan, waarvan 1 met een beschoeiing waar ze vanaf moesten springen. Als afsluiting nog een super proef met een sleep met een kraai. Alle kraaien kwamen  prima binnen !
 De hondjes hebben heel veel uitdagingen gekregen en meestal met maar weinig of geen                           
 hulp de proeven tot een goed einde gebracht. Super!

Altijd goed voor wat chaos: een groepsfoto :-)

Gelukt!
Flow,Happy,Floyd,Lachlann,Victor,Rio, Meadow,Bram.

Nu allemaal zonder baas!
Na afloop deden Willy en Lenk nog een evaluatie van wat zij gezien hebben; zij waren zeer tevreden over het nest. Goed gebouwde hondjes die graag willen werken met een TOP karakter. Inmiddels zijn de eerste C-diploma's al binnen !
Ook lazen zij per hond  het  puppytestformulier  nog voor en het was verbijsterend hoe zij toen al de hondjes juist inschatten: hun observaties toen klopten exact met hoe de honden zich ontwikkeld hebben en iedere hond was bij de juiste voorjager terechtgekomen…
Het was al met al een zeer geslaagde dag! 

Nu op naar de UK waar we een weekje gaan trainen bij oude bekenden: Kevin Verinder, Alan Thornton en Gilly Nichols.


Geen opmerkingen: