Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

woensdag 9 april 2014

Masterclass Bobby Robertson

In maart hadden we ingeschreven voor de Masterclass en trainingsdag van Bobby Robertson, georganiseerd door Nel Barendregt.
Bobby komt nu voor het 3e jaar naar Nederland om zijn trainingsmethode uit te dragen.

Hij leert de (jonge) honden lange lijnen lopen in vol vertrouwen door zijn targeting-methode te gebruiken.
Bobby voert de kennel "Glenbriar". 
Met Glenbriar Labradors heeft hij 90 FieldTrial Champions, 72 FieldTrial Winners , 12 
Campionship Winners en 13 Top Retriever titels voortgebracht. 
Je kunt er dus van uitgaan dat Bobby wat te vertellen heeft...
Bobby is een A Panel Judge bij de Engelse en Ierse Kennel Clubs.Wij hadden een mooie oude boerenwoning van Staatsbosbeheer gehuurd met veel grond eromheen op een half uurtje rijden van het landgoed waar de training werd gegeven in het mooie Overijsselse land.Oud Vels is een rijksmonument en werd gerenoveerd met goedkeuring van de monumentencommissie. Daardoor bleven alle oude, sfeervolle elementen intact, zoals de originele keienvloer in de voorkamer, de authentieke schouwen met tegeltjes en de toegangen naar de bedsteden. 

Ook de lage achtergevel van de boerderij is bijzonder. Niet alleen vanwege de fraaie ‘onderschoer’, waaronder de boer vroeger zijn wagen met hooi binnenreed. Ook doordat de gevel is opgebouwd uit eiken vakwerk met daartussen gevlochten stro, afgedekt met leem. 
Oud Vels ligt in de bossen van landgoed Schuilenburg in het stroomgebied van de rivier de Regge. Landgoed Schuilenburg is onderdeel van Nationaal Park De Sallandse heuvelrug.

Hier konden we mooi alvast het geleerde van de Masterclass van zaterdag en zondag trainen voordat we woensdags zelf bij Bobby aan de slag moesten:

Yonick getarget op een lange lijn over wisselend terrein: op zeker!
Naast trainen en leren hebben we ook prachtige tochten gelopen, onder andere langs de loop van het riviertje de Regge. Woensdag 19 maart wat het zo ver: nadat we zaterdag en zondag de theorie hebben gehad met een paar demonstratie honden, moesten we vandaag zelf werken!

Beatrice met Yonick, vaste helper Peter, Bobby en Rob met Lachlann


Concentratie
Op linie targeten


De laatste lange lijn schuin over het veld na een flinke wandeling vanaf het targetpunt/valplek

We hebben veel geleerd en zijn overtuigd van de trainingsmethode van Bobby:
het targeten geeft een grote mate van vertrouwen, is positief, gaat "poppen" en vragen tegen en is super te gebruiken bij jonge honden.
Je leert jouw hond over grote afstanden en over wisselend terrein te sturen zonder aarzeling.

De vrijdag na de training was het beestenweer en na een lange, natte wandeling hebben we heerlijk gelunched bij "De Swarte Ruijter" op de Holterberg.
Sterwaardig!


 
 


Geen opmerkingen: