Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

zondag 11 augustus 2013

Yonick en Beatrice hebben hun A Diploma!

Hoera! Het is ze gelukt: 10 augustus 2013, haalde Beatrice met Yonick samen hun eerste KNJV A diploma!

Trots!
Plaats van handeling: het Spijkbos in Flevoland met 100 deelnemers. Het was goed weer, droog met wel wat veel wind.


Waar de eerste hond van Beatrice, Huan, door een hartgebrek niet zo ver kon komen en haar tweede hond Ciaran wel diverse keren is opgegaan voor het A diploma maar toen al lymfklierkanker bleek te hebben en het maar niet lukte verder dan het zitpunt te komen, heeft Yonick nu de eer hooggehouden en een prachtige "A" gelopen met 94 punten en een tweede plaats!

Het dirigeerveld bleek als altijd weer wat verborgen moeilijkheden te hebben en niet in de minste plaats de harde wind. Als verrassing had de wedstrijdleiding besloten niet met het laagste nummer te beginnen met de dirigeerproef maar met (Beatrice') nummer 35. Yonick moest dus als eerste beginnen.
Dat het moeilijk was, bleek wel uit het feit dat er maar twee deelnemers waren die door het dirigeren kwamen...


Hebbes

De duif is binnen !
Daarna kwam een heftige sleep. Door twee rietkragen over water en halverwege de tweede rietkraag de eerste haak. Bij de tweede haak ging de sleep een greppel in, volgde de greppel, kwam er weer uit, een pad over, na de derde haak nog een pad over en de eend lag achter een boomstronk. Yonick liep de sleep super !

Yonick haalde mooie punten:

StartNrabcdefghijDiploma         
35 1091091010101079A 94

Yonick en Beatrice behaalden een mooie 2e plaats en brachten een grote beker mee naar huis!
De beloning smaakt: Yonick de brokken en wij de champagne


1 opmerking:

Anoniem zei

wat goed zeg! Gefeliciteerd!
Arjan, Ineke en Sverre