Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

vrijdag 3 augustus 2012

Vakantie in Tsjechie

We hebben besloten deze zomer via Limburg naar Tsjechië te rijden.
We hebben in Vijlen een boswachterswoning van Staatsbosbeheer gehuurd en een week lang lekker gewandeld in en om de Gulp en de Geul. De wandelmogelijkheden zijn er fantastisch. Kort en lang, door open velden en door bossen en met mooie uitzichten over de heuvels. Helaas mogen de honden eigenlijk nergens los, maar daar hebben we niet echt last van gehad.

Daarnaast we hebben ook genoten van de culinaire mogelijkheden van Limburg. Hier is keus genoeg en en Tsjechië moet je maar afwachten wat de pot schaft.

Even de kaart bestuderen: door de beek, over de beek of er langs...


Onze Ailligean wordt wat ouder en wat langzamer en strammer, maar hij loopt nog lekker mee en geniet met volle teugen.

Wat vaker dan vroeger hebben we even pauze.


Hierna zijn we doorgereden naar onze villa in Tsjechië. Ons huis lag tegen een bosrand op een heuvel en was alleen per 4x4 bereikbaar.

Om er te komen moesten we na een onverhard  boerenweggetje nog een stukje off-road klunen... Nu, voor onze Landrover geen probleem natuurlijk.

Het is een zeer plezierig huis dat van een Nederlandse jager is geweest.
We hadden vanaf het terras en de veranda een prachtig uitzicht over half Tsjechië
  

Deze prachtige trainingsvelden hoorden bij het huis. Volop lange lijnen lopen en dirigeren dus!

Dit is niet Rob die een traditioneel dansje doet, maar op de uitvergrote foto zit Lachlann op zo´n 200 meter en wordt naar links gestuurd waar de de dummy ligt.

Een van onze excursies ging naar Adrspach, een uitgestrekte rotsgebied met een labyrinth van kloven en ravijnen.
Het was voor de honden een verademing om in dit koele gebied de warmte te ontvluchten en lekker door de beekjes te kunnen lopen.

Adrspach
prachtige rotspartijen!Ook het Reuzengebergte ligt op nog geen uur rijden en daar kun je ook eindeloos wandelen in een meer alpine omgeving. ´s Winters is het HET skigebied van Praag en ook nu lag er nog wat sneeuw in de verte.


De wandelingen zijn prima aangeven en kloppen ook met de kaart.
 

Lachlann over wild stromend water, vlakbij de bron van de Donau.

 

en Yonick in zijn whirlpool, wel een beetje koud.


1 opmerking:

Willeke zei

Ziet er allemaal prachtig uit! Kan me voorstellen dat jullie en de honden het super gehad hebben.

Groetjes,
Willeke