Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

maandag 20 augustus 2012

Jonge honden treffen van enchanted garden in Lauda

Op de terugweg vanuit Tsjechie reden we via Lauda waar Sandra voor ons een jonge honden treffen organiseerde: de pups van Lachlann en Anny zijn nu een jaar en we zijn erg nieuwsgierig hoe ze opgegroeid zijn.
We overnachtten in een hotel midden tussen de wijnvelden.

 
 Yonick was wel te spreken over de kwaliteit van de druiven hoewel hij niet mocht proeven: druiven zijn erg ongezond voor een hond helaas...Op 1 na waren alle zoons en de dochter van Lachlann aanwezig.

 
In het midden liggend oma Luna met rechts daarvan Anny en Lachlann te midden van hun pups


v.l.n.r.: Lachlann, dochter Liz en moeder Anny
 Na de hereniging deden we nog een aantal proeven waarbij opviel hoe goed de jonge honden van net een jaar werkten!

Geen opmerkingen: