Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

woensdag 25 april 2012

Trainen in Engeland

We zijn weer naar Engeland geweest om te trainen.
Met ons vertrouwde groepje van Charlotte en Eugene, Johan en Liesbeth en Philip en Yvonne hebben we weer 2 trainers ingehuurd om ons met onze neus op de feiten te drukken.

We zijn zaterdag vertrokken naar de Bed & Breakfast Linacre Lodge, waar een super gastvrije Laura Anstead zich over ons ontfermde.
We hebben daar een paar prachtige wandelingen gemaakt en zullen beslist terugkomen.


 Mooi wandelen door de anemonen en de bluebells


Maandag ontmoetten we de anderen in de vertrouwde Old Mill Farm B&B,  

 

 

 Op dinsdag gingen we trainen bij Graham Roberts op the Balcombe Estate.

 .
Graham voegde ons bij een groepje voorjagers op Open Class FieldTrial niveau.... Nou, dat viel eigenlijk nog wel mee...zeker als je aan het heuvelachtige terrein en de afstanden gewend bent.

 
Johan en Rob bekijken het werk van de jonge honden

Beatrice overlegt met Graham


 Verre mark met de Bumperboy en markeer over de waterpartij...

Woensdag ontmoetten we op Isenhurst Estate Gilly Nickols weer die na een jaar nog precies wist waar we vorige keer bij haar moeite mee hadden.


 Back!

Alle honden waren flink vooruit gegaan en ook de jonge honden die mee waren presteerden goed. Regen...

Gilly wist het beste in ons los te maken en presenteerde ons op blinds op 150 m. heuvelaf en -op. Daarnaast nog het negeren van andere valplekken. Uitdaging!


Blinds op 150m maar op 120m. nog even een hek!Op weg naar de Duddleswell Tearooms voor tea met scones


 Groepsfoto heerlijke scones met jam en clotted cream in Duddleswell Tearooms


Geen opmerkingen: