Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

woensdag 25 april 2012

Lachlann haalt ZG op de show

De dag nadat we uit Engeland waren teruggekomen, hadden we Lachlann ingeschreven voor de keuring op de Fokdag in de categorie import reuen. Niet omdat hij zo mooi is maar omdat hij voor een dekking in Oostenrijk een ZG beoordeling moet hebben...
Nou, we voelden ons daar als een ijsbeer in de tropen : allemaal albino doggen op Basset pootjes :-( ...
Schokkend hoe een jachthondenras kan verworden tot witte lomperiken zonden apporteerlust.

In ieder geval heeft Lachlann daar toch nog een ZG (Zeer Goed) gekregen, voorgebracht door Beatrice.

Yak! Ze heeft koude handen...


Deze keurmeesteres vond hem maar niets: ze verschilde van de andere keurmeester veelal 2 punten: zij gaf herhaaldelijk een G waar hij een U  gaf.. Waar is de neutraliteit??

 Maar toch: een ZG!

Het zal echter wel weer -tig jaar duren voor men ons weer op een show ziet.

Geen opmerkingen: