Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

maandag 17 oktober 2011

Yonick haalt zijn MAP B in Zuidland!

Dit weekend was druk: Rob heeft zaterdag gejaagd en Beatrice heeft meegedaan aan Yonick's eerste MAP (Meervoudige Apporteer Proef). Yonick haalde een mooie 6e plaats met 531 punten.


De gans is binnen, wel een gesjouw!Trots

Zondag moesten we pickeruppen in Jodoigne waar het weer stralend weer was.
Ondanks alle honden van de geweren die met z'n allen achter 1 vogel aanrenden, konden wij toch een paar mooie apporten laten zien!


Gemengd tableau: eenden, gans, patrijzen en fazanten. De vos ontkwam.

Geen opmerkingen: