Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

zondag 18 september 2011

Resultaten in Dongen!!

Gisteren hebben Yonick en Lachlann meegedaan aan de KNJV diplomadag in Dongen. Onder de bezielende leiding van Rinus Biemans vond de diplomadag plaats met goed weer.
Jammer dat sommige proeven uiterst merkwaardig en niet helemaal volgens de Orweja reglementen waren uitgezet (apport over water) dan wel zodanig dicht bij elkaar de een hond op de ene proef het apport van een hond op een andere proef kon weghalen.
En dat overkwam Yonick dus: zijn verloren-zoek eend werd weggehaald door de "overwater hond"...


Het was een erg gezellige dag met veel bekenden.
Waar is het zitpunt?

Het dirigeren werd uitgebreid becommentarieerd door Willeke, Aart, Wim en Aad


Ailigean kreeg van al dat coachen een behoorlijk zwaar hoofd...

De resultaten waren prima: Yonick (Way-Outs Liam) eindigde op een gedeelde eerste plaats maar was net iets ouder dan de andere hond.Lachlann's zware trainingsprogramma wierp ook zijn vruchten af: hij haalde ook het KNJV B diploma!
Wij zijn erg tevreden over het verloop van de dag.
Morgen en zaterdag gaat Lachlann weer naar Jodoigne op de patrijzen...

Geen opmerkingen: