Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

dinsdag 13 september 2011

Merle

Afgelopen vrijdag was het zo ver: de dierenarts had Gisela en Olaf geadviseerd Merle op vrijdag en zondag te laten dekken op basis van haar progesterontesten.
Eind van de ochtend waren ze bij ons om vervolgens naar ons veld te gaan voor de dekking.
Het werd een vlotte actie en iedereen blij.


Tussendoor op zaterdag "even" naar Jodoigne voor onze eerste patrijzenjacht.
Het was 28 graden en geen water in het veld....
Lachlann werkte erg goed: dirigeren, verre markeerapporten, verloren patrijzen in de bieten, hij deed het allemaal super!

Zondag kwam Merle weer en na even spelen vond weer een probleemloze dekking plaats...
Nu kunnen we alleen nog maar afwachten.
Voor meer nieuws kun je kijken op: http://www.dorgarthen.de/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=69&Itemid=98Link
Link

Geen opmerkingen: