Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

dinsdag 19 juli 2011

Merle


Lachlann en Merle

Twee weken geleden kregen wij een mail uit Duitsland van Gisele en Olaf Dorgarthen van de kennel "My Melodie of Golden Spirit".


Merle my Melodie of Golden Spirit (2008-)

Zij zochten voor hun teefje Merle een passende reu en kwamen onze Lachlann op het spoor.
Beide partijen verdiepten zich in stambomen en gezondheid.
Afgelopen zondag kwamen Gisele en Olaf naar ons toe om Lachlann "life" te zien en om ons met Merle te laten kennismaken..


Merle in actie

Dat beviel zo goed dat we met elkaar besloten om Merle door Lachlann te laten dekken bij de volgende loopsheid, eind van deze zomer.
Merle is een open, snel werkend teefje dat heel goed bij Lachlann past, zowel qua stamboom als qua type.

Op de website van Gisele en Olaf (www.dorgarthen.de)
kun je meer lezen over Merle die
als vader Holway Leonardo van
Gerda Companjen en
als
moeder Gleen Mhor's Mai van John Nikolajsen uit Denemarken heeft.

Nu maar afwachten tot Merle loops is...Geen opmerkingen: