Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

donderdag 3 februari 2011

Sneeuw!

Ons laatste jachtweekend in Duitsland kenmerkte zich door forse kou en heel veel sneeuw: het was haast niet mogelijk om met de 4x4's de jacht in te rijden. De week erna zat onze jachtopziener Manfred zelfs met de tractor vast!
Het zal een zware winter voor het wild worden...
Hoewel diverse Wiesen door een rotte varkens bezocht werden, lukte het ons niet om te oogsten... Maar de honden vonden dat geen probleem: sneeuwpret all-over!

Sneeuw gevecht

Ailigean links, Lachlann midden en Yonick rechts

Ook hebben we mooie wandelingen gemaakt en gezocht naar de ultieme Kerstfoto...Knieheffen en ploegen!

Is dit een goed foto plekje?

Mwah, beetje afgezaagd...

Dit is pas actie! Snel knippen!


1 opmerking:

Cynthia Buijze zei

Leuke foto's!!
Geweldig om te zien he die honden in de sneeuw in actie :D
Super leuk.