Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

vrijdag 1 maart 2013

Klein en groot onderhoud

Wij hebben er gewoonte van gemaakt om na het seizoen de jonge honden te laten "servicen" door onze osteopaat, Michael Hamerslag.Ailigean is al een tijdje vaste klant bij Michael.
Woensdagavond kwam Michael naar ons en nam een voor een de honden onder handen...
Alle botjes gewrichten, pezen en organen werden getest en waar nodig behandeld.

Lachlann wordt gefinetuned

Niet echt stressvol...

Wonderbaarlijk: hoewel Yonick en Lachlann nergens last van hadden, kwam Michael toch een paar kleine haperingetjes tegen die hij snel verhielp.
Wij vragen ons af wat voor schade zou ontstaan als je ze er mee door zou laten lopen: je zag er immers niets van.
De behandeling zelf ondergaan ze heerlijk relaxed.

Ailigean kreeg een grote servicebeurt om zijn artrose zo dragelijk mogelijk te maken. En met resultaat: hij staat weer veel beter op zijn poten en is erg vrolijk (en hongerig).


Geen opmerkingen: