Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

woensdag 22 juli 2009

Training, training en training

Vorige week zondag hebben we weer getraind bij Johan.
Veel steadyness en enkele apporten.
Los blijven zitten aan de waterkant is nog een kunst!
Lachlann kreeg een steeds langere nek en toen hij een apport mocht halen, zwom hij als een speedboot over en zocht met ongelooflijk veel concentratie het dijkje af!
Hij had succes en daarmee een leermoment. Verbazingwekkend hoe zo'n jong hondje zo gedreven kan werken!


Zaterdag moest Ailigean aan de bak. Ook Lachlann mocht een lijntje lopen:

Afgelopen zondag organiseerde Hans Dijkgraaf een training en barbecue.
Gera en Annemiek stelden hun huis, tuin en barbecue beschikbaar voor alle deelnemers aan de trainingsgroepen van Hans. Het werd een geweldige dag met goed hondenwerk, leuke proeven, gezellige mensen en lekker eten en drinken.

Walk up met flankgeweren en een kopgeweer


In de wachtkamer


Waterwerk

Alle voorjagers van de trainingsgroepen van Hans Dijkgraaf
Geen opmerkingen: