Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

maandag 2 maart 2009

Eindelijk!


En daar is hij: Lachlann (rechts) met zijn broer.


Dit weekend was het dan zo ver: onze eerste kennismaking met de pups van Frank en Monica Skjerping van de Jacklaines kennel.
Zes uur op, om half tien onze vlucht naar Bergen, Noorwegen.
Frank en Monica wonen vlak bij het vliegveld en zij kwamen ons met Flora, de moeder van onze pup, afhalen.
Toen begon de moeilijke taak om onze reu te kiezen... Overal op letten: bouw, actie, contact, gedrag en nog veel meer. MAAR: het nest is zo homogeen dat er vrijwel geen verschil was te zien, ook niet tussen reuen en teven.
De doorslag gaf zoiets kleins als de hoogte van de staartdracht en, groter, het (oog)contact.
We hebben uiteindelijk onze Lachlann gekozen!
Zaterdagmiddag hebben Monica en Frank ons nog een sightseeing Bergen gegeven in een sneeuwstorm. 's Avonds heerlijk gegeten en nog veel gepraat over het hondenwerk waarbij de beide reutjes voor het eerst vrij in de woonkamer rondliepen zodat we ze goed konden beoordelen. Zondagmorgen heeft Frank met zijn beide golden teven en de 9 maanden oude spaniel Jo Cocker een demonstratie gegeven en laten zien waarom hij zoveel wint met zijn honden.

Geen opmerkingen: