Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

dinsdag 26 februari 2013

Meet and greet van Lachlann en zijn pups

Wij zijn weer pups gaan kijken. Dit keer namen we op verzoek vader Lachlann mee.
Hij werd hartelijk welkom geheten door zijn zoons en dochters!

He jongens, daar heb je Pa!
Allemaal wilden ze bij hem drinken...Met opgetrokken schouders en een blik vol afgrijzen onderging hij de aanval lijdzaam totdat die vlijmscherpe tandjes en nagels in zijn hotseflotsie hem te veel werden: met een benauwd grommetje maakte hij dat hij wegkwam.


Moeder Flow deed dit heel anders: even drinken mocht maar daarna stuurde zij haar kroost met een ferme snauw weg want ook haar deden ze pijn.

De "gelukkige" ouders...Flow leidt de aandacht van de pups een beetje van Lachlann af
Lachlann ziet er wat aangedaan uit hier
Wat een prachtig, homogeen nest is dit! De pups zijn nergens bang voor en zijn al ver in hun ontwikkeling.




Tunnel? Eng? Hoe kom je daar nu bij? Keeten!
Na het ravotten een gezonde honger

en slaap...

Afgelopen donderdag is de puppietest gedaan door Willy Walbeek en Lenk Krispijn. Zij zijn de hele dag in de weer geweest om alle pups te testen en een advies op te stellen. 
Ze vonden dat heel wat hondjes op pa Lachlann leken: allemaal snel, met een goede neus, een opmerkelijk geheugen, vriendelijk, prikkel gevoelig en ook heel wat buitdrift.
Nou, dat worden heerlijke werkhondjes dus.
Antoinet kan trots zijn! (En wij zijn het ook een beetje).

Dit weekend en begin van deze week zijn er al een aantal pups naar hun nieuwe eigenaar gegaan. 
Wij wensen alle nieuwe gelukkige bezitters veel geluk met hun hondje!


Geen opmerkingen: