Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

woensdag 25 april 2012

DPT dag

De dag na de show werd het weer leuk en mochten we weer buitenspelen: we hadden onze jaarlijkse DPT-meeting:
ons Dutch Pickersup Team vergadert in het voorjaar en evalueert het afgelopen seizoen en bereidt het nieuwe seizoen voor.
Aandacht voor de werkende hond

 
Omdat alle honden van het DPT aan eisen voor wat betreft niveau en capaciteiten moeten voldoen, hadden Marijke en Peter voor de middag een drietal interessante en uitdagende proeven uitgezet in een mooi terrein.

 

Alles verliep in goede harmonie en opperbeste stemming hoewel het beren-koud was.
Aan het eind van de middag wist eenieder weer waar nog op getraind moet worden.


Maar we zijn weer klaar voor het nieuwe seizoen!

Geen opmerkingen: