Over ons

Wij zijn sinds 1986 aan het werk met Golden Retrievers. Met Happy Huan van 't Ganzenland en Darell Fyllgalad zetten we onze eerste stappen op het voorjagerspad. Ciaran (Wheatons ZekerNvast) heeft ons als apporteur bijgestaan als we zelf jagen en als lid van het Dutch Pickerup Team met jachten in Belgie en Tsjechie. Ciaran is in juli 2008 overleden op 7 jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Onze Yonick (Way Out's Liam) heeft de moeilijke taak om hem voor Beatrice te vervangen. Jacklaine's Braylach Lachlann hebben wij uit Noorwegen geimporteerd om naast Ailigean en Yonick te werken. Ailigean (Wheatons Ailigean, de broer van Ciaran en na Ciaran de nestor van onze werkhonden is op 20 april 2013 ingeslapen.

zondag 1 mei 2011

Trainen in Engeland

We zijn weer een paar dagen in Engeland geweest met wat hondenvrienden/pickersup. Charlotte had een mooi traingsprogramma opgesteld. Wij kozen voor de overtocht per Kanaaltunnel. In 30 minuten ben je aan de andere kant en op de terminals zijn goede uitlaatgelegenheden, beter dan bij de ferrries.


De eerste twee overnachtingen hadden we in "The Old Mill Farm" dat we kennen van vorig jaar. Vanuit dit B&B maakten we prachtige wandelingen door de velden en de Bluebells...


BlueBells

Cute, isn't it?


Wat, wat , wat???

Eerst zijn we naar Gilly Nickols gegaan op het beroemde en prachtige Isenhurst Estate.
Bij Gilly hebben we twee halve dagen getraind wat goed uitkwam gezien het prachtige, warme weer.
Gilly heeft ons weer met onze neuzen op de feiten gedrukt: als het aan de voet al niet strak gaat, hoe moet het dan straks op 150 meter?


Woowoooowooo, you naughty dog! I'll murder you!

Gezien het prachtige weer: een picknick in het veld.



Lachlann doet "bommetje" in 1 van de meren in het prachtige Isenhurst Estate

Zondag trainden we bij Ricky Moloney.
Hij heeft een pracht assortiment van hekken in diverse hoogten waar je hond enkel of dubbel over moet springen. Ook staat er een hek in een halve cirkel waarbij al snel blijkt dat honden geneigd zijn om bij dit soort gebogen afrasteringen het hek te volgen in plaats van erover te gaan...

Los op linie aandachtig luisterend...

's Middags gingen we naar een akker met klaver waar we op linie getracteerd werden op dummies en tennisballen die door Ricky en zijn helpers met de launcher werden afgeschoten.
Ricky blinkt uit om bij een probleem met een proef deze oefening in onderdelen uit elkaar te nemen, ieder onderdeel te trainen en vervolgens alles weer samen te laten komen zoals de proef oorspronkelijk bedoeld was.

Lachlann in the clover

Ook bij Ricky geldt: als het aan de voet al niet strak is, is het op grote afstand al helemaal niet haalbaar.

Evaluatie met Ricky

We hopen snel weer terug te komen bij deze supertrainers!

Geen opmerkingen: